Concert al elevilor Scolii de Muzica si Arte Plastice “Iosif Sava” la Palatul Sutu

Fundatia ACCUMM prezinta un concert sustinut de elevii Scolii de Muzica si Arte Plastice „Iosif Sava”

Miercuri, 25 februarie, la orele 19, Fundatia ACCUMM are programat, in Stagiunea muzicala ”Iosif Sava” pe care o organizeaza de 15 ani la Palatul Sutu un eveniment devenit traditional pe parcursul ultimilor ani. In generoasa gazduire a Muzeului Municipiului Bucuresti, in a doua jumatate a lunii februarie a fiecarui an, Stagiunea ”Iosif Sava” a Fundatiei ACCUMM aduce in fata publicului de la Palatul Sutu elevi ai Scolii de muzica si arte plastice ”Iosif Sava” din Bucuresti.

Invitati sunt elevii Scolii de Muzica si Arte Plastice „Iosif Sava”: Dragos Obada, Luca Amarandei, Leonid Lupascu, Cristina Filipoiu, Victor Gabriel Antonescu, Martha Lita, Anelise Gamulescu, Raluca Sachelarie, Petru Tolea, Martha Mincu, Catinca Nistor, Ioana Andreea Movileanu, Emanuel Iusan, Georgica Parvu, Erica Cadar, Eugen Munteanu, Angela Enache, Stefan Bobeico, Maya Musat, Theodora Enache. Acompaniamente pianistice: Profesorii Ramona Micu, Adriana Maier, Anca Nitescu,Olga Babadjan, Tiberiu Chiranus.
Manifestarea se doreste, in luna in care s-a nascut in 1933 Iosif Sava, un respectuos mod de rememorare a uneia dintre coordonatele personalitatii pe care a reprezentat-o omul de cultura al carui nume uneste cei doi parteneri ai acestei ”serate”. Este vorba despre calda protectie oferita tinerilor muzicieni, element stimulator al evolutiei lor profesionale si umane.

Personalitatea enciclopedica a celui omagiat, ne-egalata inca in nici unul dintre domeniile in care aceasta s-a manifestat, a avut, timp de cateva decenii, un efect determinant asupra vietii muzicale romanesti, si nu numai. Generatii intregi de muzicieni si iubitori de muzica au avut in Iosif Sava un reper in ceea ce priveste fenomenul muzical sub toate aspectele in care acesta interfereaza cu existenta. Din credinta ca muzica structureaza, infrumuseteaza, imbogateste si sporeste calitatea vietii, regretatul Iosif Sava a gasit resursele de a desfasura pana in ultima clipa, neobosit si neabatut, o lupta intotdeauna argumentata pentru recunoasterea si regasirea dimensiunii culturale a constiintei, individuala si colectiva, ca sublima inzestrare a omului. Consecintele acestui efort sunt inca prezente in societatea romaneasca sub forma unuia dintre aspectele ce mai pot hrani inca un nivel, greu de mentinut, al sperantei legate de evolutia fiecaruia dintre noi in sensul recunoasterii culturii ca fiind indispensabila.

Semn al recunoasterii si al recunostintei, punerea numelui ”Iosif Sava” pe frontispiciul celor doua actiuni culturale – Scoala si Stagiunea – reprezinta, in acelasi timp o onoranta sarcina asumata. Aici poate fi gasita explicatia unor realizari exceptionale ale procesului dedicat pe care Scoala ”Iosif Sava” il desfasoara permanent, intre acestea cel mai recent si rasunator fiind rezultatul pe care violoncelistul Andrei Ionita, fost elev al acestei scoli, la clasa actualului director, doamna Ani Marie Paladi, l-a obtinut la unul dintre cele mai importante concursuri de muzica din lume, ARD – Munchen.
Spectatorii care vor veni miercuri, 25 februarie, orele 19, la Palatul Sutu si al caror acces va fi liber, vor avea prilejul intalnirii cu o imagine plina de speranta a viitorului nostru.