Mircea Roman si Florentina Voichi - in viata si in arta

Deschide videoclipul
Sculptorul Mircea Roman si pictorita Florentina Voichi sunt doi artisti maturi, cu o personalitate artistica puternica si distincta. Sculptorul Mircea Roman este o personalitate marcanta a artei plastice romanesti si europene.Este singurul sculptor roman, care a castigat Premiul pentru Sculptura al Trienalei de la Osaka, cel mai mare premiu de acest fel din lume. Mircea Roman traieste si lucreaza la Londra si Bucuresti.

(...)” Simplitatea, demnitatea si un sentiment al atemporalitatii raman semnele distinctive ale artei sale, asociate cu o constientizare moderna, armonizata psihologic, a comediei si tragediei conditiei umane”- John McEwen.

Florentina Voichi, are cativa ani pe care i-a dedicat scrisului. Volumul scris se intituleaza „Cartea pictorei” si a aparut in 2007 la Editura „Vinea”. Acesta include si un text care poarta acelasi titlu, respectiv „Cartea pictorei”, in care Florentina Voichi isi expune in extenso conceptia despre pictura ca arta suprema.

“Cat priveste incadrarea stilului pe care il practica in vreuna dintre miscarile artistice contemporane, nu am cum sa nu aduc in discutie postmodernismul, avand in vedere ca aria de acoperire a acestui concept se dilata necontenit”- Corneliu Ostahie.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.


Cuvinte cheie
catena, farmacie, senso, sensotv, mircea roman, florentina voichi, corneliu ostahie, john mcewen, arta, sculptor, pictor, pictura, trienala osaka, cartea pictorei, corneliu ostahie, cuplu, artist

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.