Elena Lot si Aurel Vlad, un cuplu in oglinda

Deschide videoclipul
Sculptorii Elena Lot Vlad si Aurel Vlad se cunosc de cand ea avea 14 ani iar el 16 si erau elevi la Scoala Populara de Arta din Galati. De atunci viata si cariera lor artistica s-au intrepatruns. Sunt casatoriti din 1978 si au un baiat. Ea este nascuta pe 13 august, el pe 31 august, ca si cum astrele le-ar fi dat un semn ca sunt un cuplu in oglinda  si ca trebuiau sa se intalneasca.

Dintre sculptorii afirmati in ultimii douazeci de ani, Aurel Vlad ocupa un loc bine definit si greu de luat. In afara de Mircea Roman, nici un altul nu si-a identificat atit de rapid si de exact universul si stilistica, dupa cum nici unul nu si-a urmarit proiectul cu atita rigoare.

Pe de alta parte, Elena Lot, sotia, si-a pastrat identitatea ca artist, chiar daca a evoluat alaturi de un artist extrem de puternic ca Aurel Vlad. Ciclul ei de expozitii intitulat “Scene din viata unei femei”, ce cuprinde lucrari din teracota, are ca tematica cuplul, relatia, singuratatea, drumul si perechea ei nelipsita.

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator Ema Nicola.Cuvinte cheie
elena lot vlad, aurel vlad, sculptura, cuplu artistic, expozitie, mircea roman, scoala populara de arta galati, catena, farmacie, senso tv

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.