Expozitie Eugen Craciun la Teatrul National Bucuresti

Deschide videoclipul

La Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București, în foaierele Sălii Media, în luna decembrie 2022, puteți să vedeți expoziția "In Memoriam Eugen Crăciun", care prezintă o bogată selecție de tablouri ale maestrului Eugen Crăciun (1922 - 2001), considerat drept unul dintre pictorii români deschizători de parcursuri spirituale și tehnice în arta românească, de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani.

În această expoziție puteți să admirați lucrări de artă realizate preponderent în ultima perioadă de creație a lui Eugen Crăciun, începând cu anul 1988, perioadă în care domină tendințele neoxpresioniste sau nonfigurative și spiritualiste. Aceste lucrări sunt caracterizate prin contraste, prospețime și exuberanță cromatică, precum și printr-o bogată imaginație compozițională. Separat sunt expuse și lucrări mai timpurii, figurative, realizate între anii 1960 și 1976.


Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.Cuvinte cheie
Expozitie de pictura In Memoriam Eugen Craciun la Teatrul National Bucuresti, neoexpresionism, Daniel Craciun, cosmos, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.