Luminita Gheorghiu

Deschide videoclipul
Luminita Gheorghiu este, fara indoiala, una dintre cele mai mari actrite ale Romaniei. Si-a inceput cariera acum de 30 de ani si este angajata a Teatrului Bulandra.
 A avut roluri memorabile in „Morometii" de Stere Gulea, dar si in „Code Inconnu" ;„le temps du loup", in regia lui Michael Haneke. Performanta sa in rolul asistentei din „Moartea domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu, a fost rasplatita cu Premiul pentru interpretare la Festivalul International de Film de la Namur si Premiul pentru Cea mai buna actrita in rol secundar din partea Asociatiei Criticilor din Los Angeles.
 
Luminita Gheorghiu este magnifica in cel de-al treilea lung metraj al regizorului Calin Peter Netzer, primul film romanesc care a obtinut premiul Ursul de Aur la Festivalul de film de la Berlin. “Pozitia Copilului” tocmai a avut premiera de gala la Bucuresti si va intra in cinematografele din tara pe 8 martie.
 
"Cine poate face profesia asta o face, cine nu, nu! E usor sa cobori in mina in fiecare zi?! Trebuie s-o faci fara sa te alinti...trebuie sa fii la fel de responsabil ca un chirurg" spune actrita Luminita Gheorghiu intr-un interviu acordat site-ului sensotv.ro.


Cuvinte cheie
catena, farmacie, senso, sensotv, Morometii, Moartea domnului Lazarescu, Calin Peter Netzer, Ursul de Aur, Pozitia Copilului

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.