Deschiderea Festivalului Sergiu Celibidache

Deschide videoclipul

Anul 2012 este Aniversare Unesco Sergiu Celibidache, iar cu acest prilej in mai multe tari se organizeaza evenimente pentru celebrarea celor 100 de ani de la nasterea marelui dirijor roman.

Festivalul Sergiu Celibidache 100 este un eveniment bienal si are loc la Bucuresti in perioada 3 mai -7 iulie 2012. Evenimentul este organizat de Fundatia Sergiu Celibidache, al carei presedinte este Serge Ioan Celibidache, unicul fiu al marelui dirijor. Deschiderea festivalului a avut loc la Ateneul Roman, loc in care vor fi  sustinute concertele care vor da publicului ocazia intalnirii cu artisti recunoscuti international, fosti elevi ai lui Sergiu Celibidache si orchestre de prima clasa ale Romaniei.

In luna mai vor avea loc masterclassuri. O parte dintre cei care i-au fost discipoli maestrului sunt invitatii festivalului din acest an: Ida Haendel, Helmut Nicolai, Dorin Marc, Michael Martin Kofler, Wolfgang Gaag, Rony Rogoff si Enrique Garcia Asensio.

Va avea loc premiera mondiala a compozitiei Haz de necaz a lui Sergiu Celibidache.

Dintre tarile care vor celebra (prin festivaluri) cei 100 de ani de la nasterea Maestrului, Romania este singura care beneficiaza de acest minunat si unic eveniment, dezvaluirea laturii de compozitor a celui mai mare dirijor al lumii. Acest eveniment va ramane in istoria muzicala a lumii si va dainui pentru generatiile care urmeaza. Romania se va impune astfel pe harta culturala mondiala intr-un mod unic.

Vezi si :

Festivalul Sergiu Celibidache 100

Premiera filmului Gradina lui Celibidache

Lansari de carte la Festivalul Sergiu Celibidache, editia ICuvinte cheie
Sergiu Celibidache, Serge Ioan Celibidache, Fundatia Sergiu Celibidache, festival, Ida Haendel, Haz de necaz, Ateneul Roman

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.