All that jazz Garana 2014

Deschide videoclipul
Ce inseamna, pana la urma, Festivalul International de Jazz de la Garana? Ce face acest festival atat de special, in comparatie cu altele asemenea?

O atmosfera de neuitat


Dupa ce, in primul an, ignori recomandarile si vii in sandale si cu haine usoare – ca doar suntem in miezul verii, nu? – constati ca nu poti sta cu picioarele ude patru zile si nu poti rezista la concertele din noapte din cauza frigului de la 1000m altitudine, nu renunti, asa cum ar fi previzibil. Ce se intampla, este ca in anul urmator vii pregatit. Ai invatat deja toate trucurile, ai pelerina de ploaie, incaltaminte rezistenta la apa si noroi, haine groase si rezerve financiare pentru a-ti cumpara CD-uri si a nu rata ocazia unica de a obtine autografe de la marile vedete care vin la festival. Aici ai ocazia sa stai de vorba cu artistii, nu doar sa iei autografe sau sa faci fotografii cu ei, pentru ca artistii nu vor refuza niciodata un dialog. Nu aici! In aceasta atmosfera de Woodstock, unde se ajunge greu, cu sacrificiul multor ore petrecute pe drum, unde locurile de cazare sunt limitate si majoritatea stau in corturi, linia de demarcatie dintre spectatori si muzicieni nu mai exista. E o ocazie unica, si pentru unii si pentru ceilalti, de a dialoga, de a comunica in mod autentic.

Sa nu uitam cartile!


Da, sa nu uitam, pentru ca Marius Giura nu le uita in niciun an, organizand si lansari de carte, nu numai de CD-uri, pe scena festivalului. Anul acesta am asistat la lansarea volumului Adrianei Carcu Povestiri din vremea de dupa, cel al lui Doru Ionescu Povesti cu cantec din diaspora sau cea a lui Mircea Tiberian Sunetul de referinţă şi arca muzicii occidentale.
 
Se poate povesti zile in sir despre fenomenul Garana, caci de n-ar fi nu s-ar povesti, dar tot mai bine este sa fii acolo si sa traiesti muzica, muntii si all that jazz...

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Ema Nicola.Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.