Natasha by Cehov

17088 vizualizariDeschide videoclipul
O femeie strasnica aceasta Natasha, puternica, frumoasa, hotarata, degraba bautoare de vodca si de neinduplecat cand e vorba de Poiana Boilor sau de cainele Otkatai.
Natasha by Cehov Natasha by Cehov Natasha by Cehov Natasha by Cehov Natasha by Cehov Natasha by Cehov Natasha by Cehov Natasha by Cehov

Cehov, slava Domnului, s-a jucat mult pe scenele romanesti. Iar cu Cerere in casatorie sau Poiana Boilor n-ai cum sa dai gres. Cehov, suntem toti de acord, sper, e genial, cunoaste natura umana atat de bine incat se poate distra pe seama ei fara sa ofenseze pe nimeni iar sinceritatea cu care ne infatiseaza mandra nobilimie rusa, asigura pieselor sale nenumarati spectatori si un succes binemeritat. Teatrul de Arta Deva a venit la Festivalul International de Teatru de la Resita cu premiera  Natasha by Cehov. Regizorul Florin Covalciuc, el insusi interpretul tatalui Natashei, a imaginat un spectacol plin de umor si a gasit o Natasha excelenta, pe actrita Angela Petrean Varjasi, de la Teatrul Ioan Slavici din Arad. Adaptarea farsei intr-un act Cerere in casatorie sau Poiana Boilor de Cehov este semnata de Angela Petrea. Scenografia ii apartine lui Mihai Panaitescu (regizor, actor, fotograf), cel care il interpreteaza pe Ivan Vasilievici. Actorii sunt excelenti, muzica ruseasca este interpretata live de Mariana Risipitu si Marcel Rat (care canta impreuna intr-un taraf), scenografia e simpla (o masa lunga si cateva scaune) dar contribuie fericit la esenta piesei (trei vecini care se cearta pe poiana boilor stau indelung de vorba la masa, unde beau, mananca, se cearta, se impaca si o iau de la capat). Costumele, chiar daca putine, luminile, muzica, te transpun in atmosfera unei piese rusesti clasice, cu personaje bine conturate si cu replici lungi si pline de intelesuri. Dar adaptarea e atat de placuta si face piesa sa curga atat de usor iar Angela Petrean Varjasi in interpretarea Natashei merita toate aplauzele. Daca aveti ocazia s-o vedeti la Deva, nu ezitati. Cantecul, vocea atat de plina si de rotunda, rasul cristalin fac din ea o Natasha cum n-ati mai vazut. Se apropie cred cel mai mult de ceea ce reprezinta in mentalul colectiv o rusoaica adevarata (din vremea lui Cehov fireste). Mihai Panaitescu, interpretul vecinului care face cererea in casatorie si care este proprietarul nerecunoscut al poienii boilor, ii tine bine piept Natashei. Are umor, e credibil, si desi e beat mai toata piesa, e elegant, articulat si stapan pe situatie. 

As vrea sa va pot transmite mai bine ce bucurie a fost aceasta piesa nu numai pentru noi dar si pentru publicul aflat la Resita la a doua editie a Festivalului International de Teatru. Un text clasic e ca o adiere de primavara intr-un noian de piese independente, scrise pe genunchi, montate intr-un ceas, cu doi actori si o canapea pe o scena undeva…E extraordinar totusi ca traim aceste timpuri cand putem avea parte si de clasic si de modern si putem alege oricand ce ne place. Atata timp cat e teatru, cat e muzica, cat sunt actori….e bine!

Realizator: Mihaela Moldoveanu
                Oana Georgescu


ComentariiNumeComentariuSunt de acord cu politica de confidentialitate
Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.