Paul Gherasim, o urma de pictura...

Deschide videoclipul
S-a stins din viata reputatul artist plastic Paul Gherasim. Prin disparitia sa, pictorul a lasat un gol imens nu doar in inimile celor care l-au cunoscut si i-au apreciat creatiile, ci si in arta si cultura romaneasca.
Cele vazute sunt transparente ale celor nevazute...Rara e clipa uitarii de sine. Clipa cea vie a unei lectii de viata.
Cuvantul se oglindeste in viata si viata isi are oglindirea in cuvant...
Cunoscand masura, incercam sa ne intarim cu rabdarea, spre implinirea darului. - Paul Gherasim 
 
In lumea de astazi nici nu se mai vorbeste despre pictura. Pictorii aproape au disparut. Cei care mai sunt nu pot sa se adapteze la conditiile care se cer, intr-o lume dominata de suprematia placerilor, de cruzimea unei competitii primare si nu a unei trebuinte - Paul Gherasim
 
Stravezimea frumusetii lui Dumnezeu e in fiecare semn al Creatiei sale, iar pictorul asteapta in fata unei panze albe sa descopere, in tacere, o urma de pictura, spunea Paul Gherasim.
 
Cunoscandu-l de ani lungi, incrucisandu-ne nu o data pasii, in tensiuni cordiale, n-am retinut nicicand in figura lui Paul vreo oboseala care sa-l refuze ofrandei, de timp si de elan - Dan Haulica
 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.