Catena susține American Independent Film Festival.4

Deschide videoclipul

Primul mare festival de film al toamnei începe luni, 14 septembrie. E vorba de American Independent Film Festival, organizat de Cristian Mungiu și aflat la cea de-a patra ediție. Și în acest an, Catena susține cu onoare acest festival, devenit deja o tradiție printre cinefili. 

Filme de festival în aer liber

 


Pentru că vremea ține cu noi, American Independent Film Festival (14-20 septembrie) își va desfășura toate proiecțiile în aer liber. Astfel, proiecțiile din Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României se mută în Curtea de Onoare a Muzeului. Festivalul are loc și la Cinema Muzeul Țăranului în aer liber și o serie de proiecții sunt programate la Deschis Gastrobar, Mercato Kultur, Cinema drive-in Militari Shopping și Event Park Snagov.


Filme premiate, regizori mari


Invitații  AIFF 2020 sunt regizorii Benh Zeitlin, Kirill Mikhanovski, Merawi Gerima, Courtney Stephens și Pacho Velez care vor susține sesiuni de întrebări și răspunsuri cu publicul via Skype. Vor avea loc două evenimente online via Zoom: masterclass susținut de Benh Zeitlin și Cinema After the Pandemics, discuție profesională cu Ryan Werner, Senior Executive Cinetic Media. Participarea la acestea două este gratuită. Detalii despre înscrieri pe https://filmedefestival.ro/american-independent-ff/evenimente/
Ediția din acest an ne-a amintit de edițiile precedente, extrem de interesante și care le-au adus bucureștenilor invitați unul și unul. Mă gândesc la prima ediție din 2017, care i-a adus pe Ethan Hawke, John C. Reilly și pe Joaquin Phoenix, the one and only, pe care îl puteți revedea aiciaici https://player.vimeo.com/video/234671436?color=f36b21&title=0&byline=0&portrait=0,  invitat la o discuție cu publicul, alături de Irina Margareta Nistor și Cristian Mungiu. 
Sau la Sebstian Stan , invitatul din 2018, pe care îl puteți revedea aici. https://player.vimeo.com/video/267751109?color=f36b21&title=0&byline=0&portrait=0

 

 

AIFF.4, ediția 2020 are multe surprize și proiecții speciale! Nu le ratați! Le puteți vedea în aer liber, în șase locații diferite. Alegeți una care vă pace sau e mai aproape de casă și dați play!
Senso tv, partener media și Catena, sponsor tradițional al festivalului, vor reveni cu știri, interviuri și selecții din filmele festivalului.

 

Text: Mihaela Moldoveanu
 


Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.