Marius Burhan - Ideologii politice

Deschide videoclipul

Artistul Marius Burhan a inceput de doi ani un amplu proiect de cercetare care este gandit pe trei linii de actiune: pe ideologii, pe utopii si pe politic. Lucrarile de pictura si obiectele realizate in cadrul acestui proiect artistic, au fost prezentate in expozitii special concepute pentru Muzeul Brailei "Carol I", Galeria Luceafarul din Bucuresti, Muzeul Municipal Curtea de Arges si acum pentru Muzeul de Arta Constanta. Lucrarile sale readuc in discutie violenta si haosul generate de situatiile conflictuale, si in acelasi timp ridica un semnal de alarma. Expozitia de pictura "Ideologii politice" a artistului Marius Burhan este deschisa la Muzeul de Arta Constanta in perioada 4 - 23 mai 2018.

Fara a fi prezentate in intregime, in acelasi registru sau in lumina constanta, personajele lui Burhan marsaluiesc ferm intr-o directie numai de ele stiuta, se intorc, se ciocnesc, se incaiera, cad, se ridica sau sunt suspendate in spatiu; registre orizontale, asemanatoare unor frize, rotite uneori la 90 de grade, introduc intr-o lume disarmonica, franturi de ritmuri stiute, linistitoare in cadenta lor repetitiva. (Dr. Doina Pauleanu, critic de arta si director al Muzeului de Arta Constanta)

Acest material va este oferit de Programul Catena pentru Arta.
Realizator: Bogdana ContrasCuvinte cheie
Expozitia de pictura Ideologii politice a artistului Marius Burhan la Muzeul de Arta Constanta, farmacia Catena

Comentarii

Nume
Comentariu
Sunt de acord cu politica de confidentialitate. Utilizam datele tale in scopul corespondentei. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.